Preotul Minu Mititelu

0 „De unul singur nu poţi să faci în viaţă mare lucru, dacă nu ai aproape o echipă, dar şi comunitatea”
14 decembrie 2014 la 14:35  •  Ediţia 2014  •  0 Comentarii

Ultimul reportaj video prezentat în cadrul galei de vineri seară a fost despre preotul Minu Mititelu de la Biserica „Sf. Vineri” din municipiul Suceava, cel care a adunat sub acoperişul parohiei sale atât oameni ai străzii, cât şi copii.
De ani şi ani de zile, la „Sf. Vineri” funcţionează un centru social de noapte pentru oamenii străzii, plin mai ales în perioada iernii, dar şi un centrul social de zi pentru copiii care provin din familii aflate în dificultate. Costurile acestor proiecte nu sunt deloc mici, iar aproximativ 75% din fonduri sunt asigurate din veniturile parohiei.
Iar expresia „cei din urmă vor fi cei dintâi” s-a adeverit la gala de vineri, preotul Minu Mititelu primind şi cele mai multe voturi din partea celor prezenţi, fiind astfel desemnat şi câștigătorul premiului publicului.
Coprezentatorul galei, primarul Constantin Moldovan, i-a dedicat şi un catren, făcut ad-hoc, părintelui de la „Sf. Vineri”:

„Nu-l înalţ, nu-mi este felul
Îl cunoaşte un oraş
I se spune Mititelu
Dar este un suflet uriaş”.

„Nu este meritul meu, ci al echipei, de unul singur nu poţi să faci în viaţă mare lucru dacă nu ai aproape o echipă, dar şi comunitatea. Împreună vom reuşi dacă ne vom mobiliza. Societatea trebuie să şi-i asume şi pe aceşti oameni şi pe aceşti copii”

a declarat preotul Minu Mititelu.

Părerea ta