Bogdan Ailincă

0 „Aşa cum floarea de cireş este prima dintre flori, aşa şi voi să fiţi primii dintre oameni”
14 decembrie 2014 la 14:39  •  Ediţia 2014  •  0 Comentarii

Când am filmat la Costâna şi Părhăuţi povestea profesorului de sport Bogdan Ailincă, un fost campion naţional al greilor la Sambo, statura lui, comparativ cu cea a micuţilor săi elevi, m-a dus cu gândul la Gulliver, celebrul personaj de desene animate. De data aceasta, Gulliver este profesorul de sport, iar liliputanii, elevii săi de la cele două micuţe şcoli din comuna Todireşti.
Iar Gulliver, cel real, le-a făcut micuţilor o sală de sport într-o cameră folosită anterior drept depozit de lucruri vechi, le-a adus programul „Şcoală după şcoală”, de care se ocupă personal, iar săptămânal face gratuit ore de judo cu liliputanii. Pentru a fi mai aproape de ei, Bogdan şi-a închiriat o casă în Costâna, iar de dimineaţa până seara târziu e în mijlocul elevilor săi, care îl consideră „un profesor de aur”.
Cât e el de mare, Bogdan Ailincă, voluntar vechi al organizației Salvați Copiii, era foarte emoționat când a fost chemat să-şi ridice premiul.
„Aşa cum floarea de cireş este prima dintre flori, aşa şi voi să fiţi primii dintre oameni”, le-a transmis celor prezenţi Gulliver de la Costâna şi Părhăuţi.

Părerea ta