Primarul care a arătat că omenia poate fi mai presus de o nenorocire

1
12 decembrie 2013 la 8:20  •  Ediţia 2013  •  1 Comentariu

Doi fraţi din comuna Cornu Luncii şi familiile lor, împreună 11 suflete, din care şapte copii, au trecut, în mai puţin de două luni de zile, de la disperarea provocată de cel mai greu moment al vieţii, când un incendiu le-a mistuit gospodăriile, la uşurarea că semenii le-au sărit în ajutor şi nu i-au lăsat fără acoperiş deasupra capului în prag de iarnă.
Primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, unul dintre preoţii din sat, Gabriel Puiu Florea (laureat al Galei „Top 10 suceveni” de anul trecut), şi zecile de voluntari adunaţi în jurul lor au arătat că omenia poate fi mai presus de o nenorocire.

Cele două familii s-au mutat deja de o lună de zile în noile case, care au fost amenajate inclusiv la interior şi utilate.
Dar primarul Gheorghe Fron nu s-a remarcat doar la reconstruirea caselor celor doi fraţi.
În acest an, a plantat, împreună cu elevii de la două şcoli din sat, 1.000 de puieţi din salcâm, s-a implicat şi a strâns bani pentru ca 30 de copii din Cornu Luncii să meargă pentru prima dată în viaţa lor la mare, în tabără, şi, tot cu muncă locală, cu costuri minime, a izolat termic şcoala gimnazială din Cornu Luncii, în care elevii îngheţau iarna de frig.
Tot în acest an, prin eforturi locale, Biserica Sf. Alexandru din Sasca Mică, cea mai veche biserică din Cornu Luncii, a domnitorului Alexandru Suţu, a fost reparată. Până anul trecut, în această biserică ploua.
Eforturile primarului din Cornu Luncii nu s-au îndreptat însă doar spre localnici.
În toamna acestui an, primarul Gheorghe Fron şi trei preoţi din comună au strâns, din donaţii, un camion încărcat cu alimente, haine şi cherestea cu care s-au deplasat în localitatea gălăţeană Cudalbi, greu lovită de inundaţiile din luna septembrie a acestui an.

Un comentariu

  1. Danut Olariu / 19 decembrie 2013 at 14:46 / Răspunde

    Germanii au demonstrat de-a lungul istoriei noastre ca sunt cei mai buni români !
    Felicitări domnule primar !

Părerea ta