Nevăzătoare, şefă de promoție

2
12 decembrie 2013 la 8:40  •  Ediţia 2013  •  2 Comentarii

La 22 de ani, Magdalena Iurescu, o tânără nevăzătoare din comuna Bilca, a reușit o performanță extraordinară.
Studentă în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Magda, cum îi spun cei dragi, a absolvit anul acesta două specializări în cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării: română-italiană şi engleză-română. Şefă de promoţie. La amândouă.

“Este un exemplu pentru studenții noștri, pentru facultatea noastră”, declara decanul Facultății de Litere, Luminiţa Elena Turcu, la unison cu restul cadrelor didactice universitare care au avut-o studentă pe Magda.
Da, Magda este un exemplu. Pentru noi toţi. Un copil care şi-a depăşit handicapul şi care ne arată tuturor că se poate, indiferent cum te lasă Dumnezeu pe pământ.
Magda nu putea să vadă cursurile, să citească bibliografia sau să urmărească explicațiile profesorului la tablă. Însă putea să audă şi cu un reportofon îşi înregistra practic toate discuţiile din sala de curs, iar când ajungea acasă le asculta. O dată, de două ori, de trei ori… până le memora. Mama ei o aducea la cursuri și o aștepta seara pe holurile universităţii, iar, odată ajunse acasă, o ajuta pe Magda la învățat: îi citea cursuri, bibliografie şi se înregistra pe reportofon. Ea era, dacă vreţi, ochii fiicei sale.
Iar Magda a făcut-o să fie cea mai mândră mamă dintre cele ale studenților de la Litere, promoția 2013.

2 comentarii

  1. popescu / 18 decembrie 2013 at 15:02 / Răspunde

    Ma face a ma simt mandra ca sunt din Bilca!!!!….BRAVOOO!!!!!….

  2. Vasile / 19 decembrie 2013 at 10:11 / Răspunde

    Exemplu viu de munca, intelepciune, perseverenta si dorinta de implinire. Spuneti, se poate compara aceasta minune a lui Dumnezeu cu un posibil coleg fiu al "unui controversat om de afaceri" care venea la facultate cu X5 sau Q7 ????
    Fara comentarii …..

Părerea ta