Iustina, fata de aur de la Fălticeni

2
12 decembrie 2013 la 9:00  •  Ediţia 2013  •  2 Comentarii

O tânără din municipiul Fălticeni, Iustina Crăciun, a reuşit anul acesta o performanţă incredibilă: a obţinut două medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, care a avut loc în Grecia, în luna august.
Performanţa Iustinei este cu atât mai strălucitoare cu cât până la ediţia din acest an, nici un alt olimpic din întreaga lume nu a reuşit să se întoarcă acasă cu două medalii din aur odată.
Reuşita ei venea după alte două olimpiade internaţionale, Crimeea(2010) şi Brazilia (2012), unde a obţinut trei medalii de bronz.
Primul succes pe plan internaţional i-a dus Iustinei, la numai 15 ani, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Fălticeni.

Medaliile Iustinei, dar şi palmaresul tatălui său, Petru Crăciun, care este coordonatorul lotului olimpic de astrofizică şi astronomie al României, au făcut ca, în 2014, să aibă loc în România, la Suceava, cea de-a 8-a ediţie a acestei olimpiade internaţionale .
Vor veni rereprezentați a 45 de ţări, în total peste 250 de elevi şi coordonatorii lor.
Fălticeneanca nostră va fi team-liderul echipei României şi speră să repete figura şi de această dată.
Iustina Crăciun va ajunge la o universitate prestigioasă din străinătate, iar visul ei este să lucreze la un mare observator, să facă cercetare în cosmologie.
Şi cu siguranţă îşi va îndeplini visul. Dacă a ajuns ea dincolo de stele…

2 comentarii

  1. O cititoare / 17 decembrie 2013 at 21:48 / Răspunde

    La "observatorul economic" se poate cerceta cosmologia????? N-ar strica sa fie recitite articolele inainte de publicare… FELICITARI Iustina!

  2. Nic Arsa / 14 mai 2015 at 5:07 / Răspunde

    Bravo, Iustina!!! Felicitari!!!

    Du-te la Stanford şi vei fi, din nou, prima!!!

Părerea ta