Are 15 ani şi visează să devină arhitect

0
12 decembrie 2013 la 8:00  •  Ediţia 2013  •  0 Comentarii

Are 15 ani, este talentat, sensibil, modest, generos, este un adolescent care a reuşit să depăşească drama de a fi abandonat de părinţi, la o vârstă la care o simplă îmbrăţişare l-ar fi făcut fericit.
Anul acesta a intrat la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, secţia arhitectură, şi nu se vede făcând altceva în viaţă. Este vorba de elevul Nicolae Titus Ungureanu, un copil firav, dar cu o putere interioară deosebită, ce îl face să viseze că într-o zi va deveni un mare artist.

La 10 ani şi-a dat seama că îi place mult desenul, în special grafica, şi a început să lucreze. Nicu nu şi-a cunoscut părinţii. La vârsta de 8 luni a fost abandonat la leagănul de copii. „Graficianul”, tânărul sensibil care emană multă bucurie atunci când este întrebat de talentul lui, de aspiraţiile lui în lumea artei, de ceea ce vrea să devină în viaţă, nu le poartă pică părinţilor care l-au abandonat. O minune a făcut ca la vârsta de doi ani şi jumătate, Nicu să fie luat de un asistent maternal, un „părinte” de profesie, în grija căruia este şi acum. Elena Nemţişor l-a îndrăgit de la prima vedere şi l-a crescut pe băiat ca pe propriul copil. Femeia este pensionară şi are un venit lunar de 570 de lei. Ceea ce-şi doreşte mult Nicu este să progreseze, să obţină rezultate foarte bune la învăţătură şi în anii de liceu. O bursă l-ar ajuta mult să-şi cumpere necesarul pentru şcoală, pentru studiu, pentru a evolua.

Părerea ta