Preotul care face minuni pentru copii

1
12 decembrie 2013 la 10:40  •  Ediţia 2013  •  1 Comentariu

Din 2006, de când a venit să slujească la Mănăstirea Podu Coşnei, situată la intrarea în comuna Poiana Stampei, părintele Mihai Negrea şi-a dedicat viaţa copiilor orfani ori ai căror părinţi nu îi pot îngriji.
A început cu patru fraţi, trei băieţi şi o fată, care locuiau într-o căsuţă sărăcăcioasă, nu departe de mănăstire, şi care veneau zilnic să le dea părintele de mâncare. Mama lor murise înecată, iar tatăl era paralizat, după ce suferise un accident.

De la patru a ajuns la 42.
15 dintre copii locuiesc efectiv la mănăstire, iar restul au rămas la casele lor, însă primesc săptămână de săptămână pachete cu alimente, dulciuri, hăinuțe și rechizite.
Luna trecută, la Vatra Dornei, preotul Negrea a deschis şi un centru de copii, într-o clădire abandonată de zece ani (Casa Vladimir), pe care faţa bisericească a luat-o în administrare şi pe care a transformat-o într-o nouă casă pentru 30 de copii. Alţi 50 de minori vor lua zilnic masa de prânz aici.
Toate astea, cu ajutorul Arhiepiscopiei, dar şi cu sprijinul prietenilor pe care părintele şi i-a făcut de-a lungul timpului, atât din ţară, cât şi din străinătate.
„Semnul clar al sfârșitului lumii va fi atunci când bătrânii, bolnavii şi copiii nu vor mai avea nici un ajutor din partea nimănui. Atunci, s-a sfârșit lumea”, e de părere preotul de la Podu Coşnei.
Nu are nici barba albă, albă ca a lui Moş Crăciun, nici tenul, glumeşte el, dar zi de zi, le dăruieşte copiilor săi… copilăria.

Un comentariu

  1. doina vasiliu / 6 februarie 2014 at 16:47 / Răspunde

    am ramas profund impresionata ,da asa da ,asta e rolul adevarat al biserici! FELICITARI!

Părerea ta