Campionii din Gura Humorului

0
12 decembrie 2013 la 10:20  •  Ediţia 2013  •  0 Comentarii

Echipa de rugby juniori I, U 19, a CSŞ Gura Humorului a reuşit, în 2013, o performanţă unică în ultimii ani la nivel de sporturi de echipă în judeţul Suceava. A devenit campioană naţională, învingând echipe cu posibilităţi financiare infinit mai mari.
Performanţa rugby-ştilor din Gura Humorului este cu atât mai notabilă cu cât a venit după două titluri de vicecampioni naţionali. Două finale pierdute nu au fost suficiente pentru a dărâma psihicul unor copii. În 2013 nu au mai putut fi opriţi şi au demonstrat că uneori banii pot fi mai puţin importanţi decât talentul, munca şi ambiţia.

Nici faptul că aveau la dispoziţie un microbuz de doar 19 locuri, iar ei erau minimum 22, în deplasări, nu a fost un impediment. Cei mai sufletişti dintre părinţi au acceptat să meargă cu propriile maşini, în deplasări, pentru a asigura lotul complet al echipei.
Pentru toate aceste eforturi încununate cu succes, sportivii şi antrenorul lor, Florin Nistor, merită toată aprecierile.
Titlul din 2013 nu este însă întâmplător pentru rugby-ul juvenil de la Gura Humorului. Cel mai grăitor exemplu vine de la meciurile naţionalei României, de luna trecută, cu Tonga, Canada şi Fiji.
Trei sportivi din zona Gura Humorului, care au învăţat rugby în acest mic oraş, au fost componenţi de bază ai naţionalei.
De altfel, doi humoreni, Mihai Macovei şi Vlad Nistor, au fost declaraţi cei mai buni jucători de rugby ai României în 2012, la seniori, respectiv juniori.

Părerea ta