Naţionala lui Albert. Selecţioner: Lucian Goian

0
12 decembrie 2013 la 10:00  •  Ediţia 2013  •  0 Comentarii

Albert este un copil din municipiul Suceava. Are cinci anişori şi nu a spus niciodată mama sau tata.
Nu vorbeşte, nu poate sta în picioare, iar până la aproape un an şi jumătate nu a luat în mână nici o jucărie, deşi părinţii i-au umplut pătuţul cu tot felul de animăluţe din pluş. Medicii i-au pus un lung şir de diagnostice, cu nume ca de balaur.

Albert nu a râs şi nu a plâns multă vreme. Stătea doar pe spate, cu privirea în gol, închis în propriul său univers. Când a plâns prima oară, părinţii nu ştiau cum să reacţioneze.
L-au luat în braţe şi i-au sărutat lacrimile.
Mama lui Albert, Simona Puşcaşu, a făcut o pagină pe internet – „Speranţă pentru Albert”, în care a început să scrie despre drama micuţului pe care l-a adus pe lume, sperând că cineva va citi acele rânduri şi îi va ajuta să poată lupta pentru copilaşul lor.
Iar speranţa a venit de la mii de kilometri distanţă, din Beijing – China. Tot de la un sucevean, Lucian Goian. Fostul fotbalist de la Astra şi Dinamo, actualmente jucător la echipa Beijing Baxy, a demarat pe contul său de facebook o campanie de întrajutorare pentru Albert. Adună tricouri cu autograf de la fotbalişti cunoscuţi şi le scoate la licitaţie, pe Facebook.
S-au strâns mii de euro din vânzarea tricourilor, iar banii au mers direct în contul deschis de părinţii lui Albert.

Părerea ta