Judecătorul care a condamnat abandonul şcolar

8
12 decembrie 2013 la 9:40  •  Ediţia 2013  •  8 Comentarii

Un judecător din Suceava oferă lunar o sumă de până la 2.000 de lei pentru patru elevi de liceu care sunt în imposibilitatea de a continua studiile, din motive financiare.
Judecătorul le-a trimis un e-mail celor de la Salvați Copiii, în care le-a povestit cine este și ce are de gând să facă, iar de atunci este unul dintre cei mai activi voluntari ai organizației.
Au denumit-o Bursa Prietenei, iar singurele condiţii sunt ca elevii care beneficiază de acest sprijin financiar să fie silitori și să se țină de școală.

Magistratul se numește Marcel Nechita și este vicepreședinte al Judecătoriei Suceava.
La rândul său, a fost în situaţia acelor copii cărora vrea să le întindă acum o mână de ajutor.
În clasa a VIII-a, tatăl său i-a spus că nu își permite să-l trimită la liceu și că va sta acasă, să-l ajute la muncile câmpului. A insistat diriginta și Marcel a ajuns la Liceul Silvic din Câmpulung Moldovenesc. După aproape un an, tatăl i-a spus că nu mai are bani să-l țină în școală.
Și atunci, ca într-un scenariu similar, salvarea lui a fost dirigintele din liceu, care a obținut pentru elevul Nechita gratuitate pentru cazare și masă.
În anul şcolar 2012-2013, nu mai puţin de 609 elevi au renunțat la studii. Cu un an înainte, 859 de copii și adolescenți au lăsat locurile goale în bănci.

Părerea ta