Profesorul de nota 10

0 La intrarea în Şcoala Gimnazială Nr. 3 din municipiul Suceava, pe un perete întreg, e un panou mare plin diplome şi medalii, de performanțe obţinute prin munca a generaţii la rând de elevi în sala de sport a unităţii de învăţământ. E un panou plin de fotografii cu copii fericiţi de primele lor realizări în viaţă.
18 decembrie 2012 la 16:25  •  Ediţia 2012  •  0 Comentarii

Până acum câteva luni, sala de sport a şcolii arată groaznic.
Podeaua din sala de sport era veche şi roasă, vopseaua ştearsă, iar scândurile distanţate, adunând praf şi mizerie şi crescând riscul unor accidente.

Sătul să tot aştepte ca autorităţile să aloce bani pentru renovarea sălii de sport, profesorul de educaţie fizică Ioan Drăgoiu a făcut un lucru inedit şi, în luna august a acestui an, a iniţiat o campanie de strângere de fonduri.
Iar primii bani i-a investit chiar el. Din salariul său de profesor, Ioan Drăgoiu a donat 1.000 de lei, reprezentând două gradaţii de merit.
Iar apoi a început să bată pe la uşile mai multor societăţi şi oameni de afaceri, sperând în reuşita demersului său.

Degeaba s-a zbătut profesorul Drăgoiu, pentru că încercările sale de a schimba suprafaţa veche din scândură au fost în zadar.
Ar fi putut foarte bine să-şi ia banii înapoi, să se mulţumească doar cu faptul că a încercat să facă ceva pentru a schimba imaginea dezolantă a sălii de sport.
Şi totuşi profesorul nu s-a lăsat. A mai pus câteva sute de lei şi a reuşit de unul singur să zugrăvească, să refacă toată pardoseala, să revopsească marcajele, să pună plase de protecţie şi plase la porţi.

Ioan Drăgoiu a dat culoare la propriu sălii de sport. Din propriul buzunar.

Părerea ta