Elevii de top de la „Nicu Gane”

0 Bogdan Baciu şi Constantin Popa sunt doi tineri de 19 ani, din municipiul Fălticeni, nominalizaţi în Top 10 Suceveni.
18 decembrie 2012 la 16:10  •  Ediţia 2012  •  0 Comentarii

Bogdan a fost desemnat elevul anului în cadrul Galei Premiilor în Educaţie acordate de Fundaţia „Dinu Patriciu”, iar la 18 ani a ajuns cel mai tânăr delegat la Organizaţia Naţiunilor Unite, reprezentând România şi susținând un discurs despre situația tinerilor români şi problemele cu care se confruntă, în fața reprezentanţilor celor 192 de state membre.

Constantin a obţinut în luna august a acestui an medalia de aur la Olimpiada internaţională de geografie, desfăşurată la Koln, în Germania.
El a fost pe podium şi la ediţiile anterioare ale olimpiadei internaţionale, argint în 2011, în Cehia, respectiv bronz în 2010, în Taiwan.

Amândoi au fost numiţi cetăţeni de onoare ai municipiului Fălticeni. Constantin la 17 ani, Bogdan la 18 ani.
Cei doi au absolvit anul acesta Colegiul Naţional „Nicu Gane” şi, aveam să aflu chiar de la ei, au fost chiar colegi de clasă.
Acum sunt studenţi la Bucureşti, Bogdan la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, iar Constantin la Facultatea de Inginerie Aerospaţială.
Au pasiuni, au vise, ca oricare alţi tineri de vârsta lor. Sunt cât se poate de obişnuiţi, dar în acelaşi timp unici.

Fiţi convinşi că veţi mai auzi de ei, iar atunci să spuneţi tuturor: A, da, băieţii aceştia de la Fălticeni. Sunt în Top 10 Suceveni.

Părerea ta